INFORMACIJE

BITNE INFORMACIJE, ODGOVORI NA VAŠA PITANJA

Program STEM akademije podijeljen je na 8 nivoa koji prate starosnu dob polaznika, uvažavajući na višim nivoima i njihovo predznanje. Svaki nivo sukcesivno razvija znanja i vještine u oblasti logičkog razmišljanja/matematike, programiranja/inženjerstva, istraživanja/nauke, robotike, kolaboracije/komunikacije/tehnologija u oblaku, polazeći od znanja usvojenih na prethodnim nivoima ili stečenih kroz druge oblike formalnog ili neformalnog obrazovanja.

Kroz igru, problemski i projektni pristup naši STEMovci će razviti svoje kompetencije, programersku, kognitivnu logiku, strukturirati svoj mozak i naučiti još jedan jezik – jezik digitalnih uređaja. Započinjemo sa usvajanjem pojmova algoritma, koristimo vizualna okruženja za programiranje prilagođena različitim uzrastima (code.org, ScratchJr, Scratch) i završavamo na višim nivoima sa razvojem aplikacija korištenjem skriptnih i programskih jezika (HTML, CSS, JavaScript, Python, C).

Djeca i mladi gotovo bez iznimke vole robote, zato što se roboti kreću, svijetle, plešu, pomiču stvari, pomažu drugima, pa čak i pričaju. Robotika ne uči djecu samo robotima, to je set znanja koja počinju od fizike, kretanja, mehanike, logike zupčanika, poluga, osovina; koja angažuje dijete da radi rukama, uči ga pritom urednosti, pedantnosti, kreativnosti, domišljatosti. Robotika na kraju završava ponovo na programiranju – setu naredbi koje upućuju robota kako da postupi kad nečega ima, nema, kad je nešto veliko, malo, crveno, plavo, mokro ili suho. Kroz našu edukaciju u robotici, koju izvodimo na LEGO WeDo 2.0, LEGO Boost, mBot, LEGO Mindstorms EV3 i STEMI robotskim razvojnim setovima naši STEMovci će dobiti i relevantno znanje o mehanici, elektronici i programiranju.

Elekroniku i elektrotehniku izučavamo korištenjem MakeyMakey i micro:bit uređaja, a IoT projekte realizujemo korištenjem Arduino mikrokontrolera i STEMI robota.

Kolaboraciji, komunikaciji i upotrebi tehnologija u oblaku treniramo se u okruženju Microsoft Office 365, na završnim nivoima i Cisco WebEx, te učimo odgovorno koristiti jednostavne i napredne web konferencijske sisteme.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

KO SE MOŽE UPISATI NA STEM AKADEMIJU

Na STEM akademiju se mogu uključiti sva djeca i mladi starosti 5-18 godina.

DA LI OVAJ PROGRAM ODGOVARA VAŠEM DJETETU

Informišite se putem e-maila: stem@empirica.ba ili putem telefona 063 043 088. Posjetite nas tokom pokaznih časova koje organizujemo prije upisa, i saznajte na kojim tehnologijama i obrazovnim pristupima je zasnovan naš program.

OBIM I DINAMIKA IZVOĐENJA PROGRAMA

Jedan nivo STEM akademije traje 7 mjeseci, po jedan blok-čas sedmično.

LOKACIJA

Nastava se izvodi u našim trening centrima na adresama: Tuzla – Fočanska 1, Brčko – Bulevar Mira 8, Banovići – Mješovita srednja škola, Živinice – Gimnazija.

STEM akademija u Zenici počinje sa radom u aprilu 2022. godine, te će adresa biti naknadno objavljena.

CIJENA I NAČINI PLAĆANJA

Prilikom upisa roditelj sklapa ugovor o pohađanju STEM akademije za dijete. Cijena STEM akademije iznosi 80 KM mjesečno kroz 7 mjesečnih uplata, ili 490 KM za jednokratnu uplatu. Prilikom upisa dvoje ili više djece iz jedne porodice, za drugo dijete odobravamo popust od 10% a za treće dijete od 15%. Popusti ostvareni po različitim kriterijima se međusobno isključuju.

IMATE PITANJA? – KONTAKTIRAJTE NAS

Pratite nas na Facebooku

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Kontakt

Telefon: +387 63 043 088

Email: stem@empirica.ba

Translate site »
Bosnian Bosnian English English French French German German Spanish Spanish Turkish Turkish